Air Conditioners

Airconditioning is ideaal om in een ruimte een aangename temperatuur te creëren. Je kunt van zo’n installatie zowel op thuis als op kantoor veel profijt hebben. Airco’s zijn er in veel verschillende soorten en maten leverbaar. Wij leveren airconditioners van Daikin, de Ferrari onder de airco’s.

Het hebben van een airco heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen zijn dat je het leef- en werkklimaat kunt creëren dat jij prettig vindt. En als je een airco met filters hebt, dan kun deze zelfs de lucht ontdoen van bacteriën en stof. Veel airco’s kunnen naast koelen ook een ruimte verwarmen. Dit heeft als voordeel, dat je een specifieke ruimte apart kunt verwarmen en daardoor je niet voor het hele huis aan het stoken bent. Dit kan veel kosten besparen.

Er zijn twee soorten airco systemen: het Split Airco-systeem en VRF Airco-systeem. Bij het Split Airco-systeem kan er gekozen worden voor Single Split of Multi Split.

Wij geven u graag advies over wat voor u de beste oplossing is voor airconditioning.

Single Split Airco

Het single split airco-systeem bestaat uit twee delen, het deel dat binnen staat of hangt (de binnenunit) en het deel dat buiten staat (buitenunit). De twee units zijn met elkaar verbonden via een slang waar het koelmiddel doorheen stroomt.

Het single split airco-systeem wordt toegepast als er maar een individuele ruimte gekoeld (of verwarmd) hoeft te worden. Dit systeem is geschikt voor kleine tot middelgrote ruimtes.

Multi-Split Airco

Het multi-split airco-systeem bestaat uit meerdere binnenunits en één buitenunit. De units zijn met elkaar verbonden via een slang waar het koelmiddel doorheen stroomt. De voordelen van een multi-split airco-systeem zijn dat het energiezuiniger werkt en dat een mooiere oplossing is als je meerder kamers wilt koelen (of verwarmen). Per buitenunit kunnen er maximaal 5 binnenunits gekoppeld worden.

Het multi split airco-systeem wordt toegepast als er maar een aantal kleine of middelgrote ruimtes gekoeld (of verwarmd) hoeven te worden.

VRF Airconditioning

VRF betekent “Variable Refrigerant Flow”. Letterlijk vertaald: Variabele koudemiddelstroom. Bij dit systeem verandert de capaciteit continu, omdat de behoeftes van koeling elk moment veranderen. Het VRF-systeem kan uit meerdere buiten- en binnenunits bestaan.

Een VRF airco-systeem is een must grote gebouwen. Denk aan hierbij aan kantoorpanden, winkelcentra en hotels.

Wilt u meer informatie over welke air conditioner voor u geschikt is en wat de mogelijkheden zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.

Leverbare uitvoeringen

Daikin

Omkasting Buitenunit

Een buitenunit is vitaal voor de werking van een airconditioner. Maar het uiterlijk van zo’n buitenunit, kan een doorn in het oog zijn. Vooral als deze op duidelijk zichtbare plaats is gemonteerd. Helaas is dit soms gewoon onvermijdelijk.

Maar geen paniek: Hier is een oplossing voor!

Wij kunnen diverse modellen omkastingen voor de buitenunit van uw airconditioners leveren. Denk aan bijvoorbeeld een volledig lamellen buitenunit kast van duurzaam hout of van hoogwaardig aluminium. Hout geeft een warme, landelijke sfeer, terwijl aluminium een strakke industriële look heeft. Daarnaast is alumium onderhouds- en roestvrij.

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op voor een maatoplossing voor al uw persoonlijke wensen!