Warmtepompen

Een warmtepomp is de duurzame oplossing voor regelen van het klimaat in uw woonhuis, kantoor of bedrijfspand. Wij leveren wamtepompen van Daikin. Deze warmtepompen zijn van topkwaliteit en en verbruiken minder energie om uw woning te verwarmen. Bovendien zijn de warmtepompen ontworpen in Europa, en voor elke Europees klimaat.

Een warmtepomp bestaat uit één of meer binnenunits en een buitenunit.

Warmtepompen zijn ook vaak combineerbaar met verschillende andere verwarmings- en koelsystemen. Hierdoor hoeft het niet per se zo te zijn dat alles vervangen moet worden als u voor een waterpomp kiest

Een lagere CO2 uitstoot

Koelmiddel circuleert tussen de buiten- en binnenunit(s) en draagt zo de warmte over. De verdamper haalt energie uit lucht, water, geothermische warmte of zonne-energie. Dit gebeurt door vloeistof in een gas om te zetten. Doordat de compressor dit gas comprimeert, stijgt de temperatuur. De binnenunit geeft de warmte van het gas door aan het verwarmingssysteem en het gas wordt weer een vloeibaar waardoor dit door buizen kan stromen.

Voor het koelen van uw woning of bedrijfspand wordt deze cyclus omgekeerd.

Een warmtepomp is het meest geschikt voor nieuwbouwwoningen met een goede isolatie. U zult direct besparen op uw energierekening en uw CO2-uitstoot wordt flink verlaagd. In oudere woningen is het misschien interessanter om eerst te investeren in betere isolatie, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie en/fof HR++ glas.

Bent u benieuwd of uw woning geschikt is voor een waterpomp? Neem vrijblijvend contact met ons op voor eerlijk advies!

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op voor een maatoplossing voor al uw persoonlijke wensen!